Gespecialiseerd in AutismeGezinsbegeleiding gespecialiseerd in autisme  

AutiSense biedt gezinsbegeleiding gespecialiseerd in autisme. 
Wanneer een gezinslid autisme heeft, vraagt dit vaak veel van het gezin. Bij ieder kind ziet autisme er anders uit, ieder kind is uniek en elk gezin waarin een kind met autisme opgroeit verschilt. 
Omdat u uw kind en uw gezin het beste kent, kijken we samen naar mogelijkheden en oplossingen die passen bij uw gezin. 
Door onze manier van werken bieden wij u geen algemeen advies maar maatwerk, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van u en uw gezin.
Het doel is dat u het na verloop van tijd weer zonder hulp red.

Gezinsbegeleiding vindt bij u thuis plaats op momenten die u prettig vindt. De gezinsbegeleider komt bij u thuis kijken naar uw situatie zowel op de momenten dat u vastloopt als de momenten dat het juist goed gaat.


Onder gezinsbegeleiding gespecialiseerd in autisme kunt u het volgende verstaan: 

  • Psycho- educatie. 
  • Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding. Samen met de ouder kijken we naar alternatieven. We gaan hierbij op zoek naar vaardigheden die de ouder in positieve situaties al laat zien. 
  • Pedagogisch advies gespecialiseerd in autisme. U krijgt tips en mogelijkheden aangereikt. 
  • Samen probleemsituaties analyseren zodat u daardoor het gedrag van uw kind beter begrijpt, en ontdekt hoe u het beste kunnen reageren op signalen van uw kind. 
  • Aan de hand van een signaleringsplan het spanningsniveau van uw kind in kaart brengen. 
  • Aan de hand van opname materiaal kunnen we samen beelden bekijken en analyseren. Hierdoor kunt u zien wat er precies gebeurt. E-mailen
Bellen
Info